Berichten

21 Juli nationale feestdag Belgie

Geplaatst door:

21 Juli nationale feestdag Belgie

 

21 juli is de 202de dag van het jaar, nationale feestdag in België deze wordt gevierd op 21 juli. Het is de datum waarop in 1831 de eerste koning der Belgen, Leopold van Saksen-Coburg-Gotha, de grondwettelijke eed aflegde als koning. Na de Belgische Revolutie in 1830, die leidde tot de Belgische onafhankelijkheid, werd door het Nationaal Congres besloten van België een koninkrijk te maken. Datzelfde congres riep Leopold van Saksen-Coburg-Gotha op 4 juni 1831 uit tot eerste Koning der Belgen.

De koning kwam per boot van Engeland en kwam aan in Calais waarna hij per koets naar De Panne werd gebracht. Hij trok verder door het land en op 21 juli 1831 legde hij op het Koningsplein te Brussel de grondwettelijke eed af als eerste koning der Belgen.

 

Vandaag is Justin jarig

Hieperdedepiep hoera Justin is vandaag jarig en dat wil hij graag met jullie de kindeen van de camping vieren, jullie zijn allemaal uitgenodigd om vanaf 16.00 uur bij receptie snoepjes te komen halen en wat te drinken, gisterenavond zei hij … ik ,wil morgen zijn … nou nu is het dan zover heeel stiekem hoopt hij op c… .

 

Het word weer een heerlijke zonnige dag met misschien af en toe een wolkje met temperaturen tegen de 26 graden, heerlijk dus geniet ervan.

1968 – Wielrenner Jan Janssen wint, als eerste Nederlander ooit, de Ronde van Frankrijk door in de afsluitende tijdrit de Belg Herman Van Springel uit de gele trui te rijden. Overleden 2015 – Dick Nanninga (66), Nederlands voetballer. Nederland  1902 – Laagste minimumtemperatuur 4,8 °C. bbrr

 

We hebben de grote eer dat Mark Sekrève hier bij ons kampeert, hij heeft voor ons het logo verzonnen de prachtige bordjes bij het sanitaire ontworpen en o,a ook de plattegrond getekend Samen met zijn vrouw Marie-Louise tekenen en schrijven zij hele leuke orginele  kinder- boeken, deze kunt u bij ons bij de receptie aanschaffen kom ze gerust eens inkijken, zeker ook een erg leuk verjaardags cadeau, Mark signeert uw aanschaf  met veel plezier.

 

0