Sportief en actief in Bourgogne

Bourgondië is vooral bekend om zijn gastronomie, verleden en historische plaatsen, maar er zijn tal van actieve mogelijkheden die we hier alfabetisch op een rijtje hebben vermeld, wilt u wat extremere activitieten ondernemen zoals een ballonvaart, quad rijden, aan een elastiek een sprong wagen, op een jet ski varen of een GT of zelfs Formule 1 besturen kijk dan eens op deze speciale pagina.

Boomklimmen

Een erg leuke activiteit waarbij u en uw kinderen via een speciaal aangelegd parcours in de bomen naar hartenlust mogen klimmen en hoogtes kunnen overwinnen. Je wordt door de mensen van Les Zaccroches netjes in een harnas gehesen en zit door middel van een kabel vast, zodat je veilig het parcours kunt afleggen.

Er zijn meerdere gradaties aangegeven in kleuren en echt, de zwarte route daar moet je voor getraind zijn, phoe wat een hoogte, wij hebben er enorm van genoten.

Website: leszaccroches.fr
Afstand vanaf de camping: 45km

 

Golfen

Voor de liefhebber zijn er drie golfbanen binnen een uur rijden vanaf de camping. Meer informatie over andere golfbanen in de streek vindt u op de website van de Golfreiswijzer.

Golf d’Autun – 12 Holes / 36 Par

Website: golfautun.fr
Afstand van Camping Vue du Lac: 45 km

 

Golf de Givalois – 9 Holes / 28 Par

Website: golf-bourbon-lancy.com
Afstand van Camping Vue du Lac: 25 km

 

Golf Public du Nivernais – 18 Holes

Website: golf-du-nivernais.com
Afstand van Camping Vue du Lac: 50 km

 

Karten

Naast het voormalige Formule 1 circuit kunt u uw snelheid beproeven in karts met 125cc en 270cc, leeftijden vanaf 10 jaar en lengte van 1.m50, op Karting Circuit de Nevers. Het gehele jaar geopend, adres: Technopole 58 Magny-Cours, reserveringen 0033(0)386212618.

Website: circuitmagnycours.com
Afstand vanaf de camping: 51 km

 

Kanoën

Bij “Le petit castor” kunt u een kano huren om bijvoorbeeld de Loire af te zakken.

https://lespetitscastors.com/

Afstand vanaf de camping: 11 km

Luchtvaart

Vliegveld Nevers, leuk om eens een kijkje te nemen of om het luchtruim in te gaan met een huurtoestel. Tevens kunt u een sprong wagen.

Website: nievre.cci.fr/modules/movie/scenes/home
Afstand vanaf de camping: 50 km

 

Paardrijden

In Fours is een manege waar u of met uw kinderen les kunt nemen of een tocht kunt maken in de bossen om de camping. Adres: La petite revenue, Fours.

Website: Jumping-club de FoursAfstand vanaf de camping: 3 km

 

Pretpark

Een echte aanrader is Le Pal, een pretpark met dierentuin waar jong en oud zich de hele dag kunnen vermaken.

Website: lepal.com
Afstand vanaf de camping: 40 km

 

Diverti Park

Diverti’Parc, een locatie waar u met de hele familie een heerlijke dag kunt ontspannen met interactieve spelletjes, sprookjesachtige wandelingen, doolhoven en springkastelen. Daarnaast hebben ze allerlei soorten koeien van over de hele wereld.

Website: divertiparc.com
Afstand vanaf de camping: 40 km

 

Quad, rafting, kanoën, klimmen, mountainbiken etc.

Okhéanos

Bij Okhéanos kun je de Morvan op velerlei manieren ontdekken: quadrijden, rafting, mountainbiken, paint ball, avontuurlijk parcours.

Websites: okheanos.com en loisirsenmorvan.com heeft ook bovenstaande activiteiten
Afstand vanaf de camping: 74 km

 

Cap extreme

Bij Cap Exteme kunt u op zoek naar een schat dan wel raften, zelfs op hydrospeed paintballen, quad rijden en ook in de bomen klimmen, ietwat verder van de camping maar voor de echte actievelingen super.

Website: cap-extreme.com
Afstand van de camping: 67 km

 

Vissen

Onze camping ligt aan een meer. In feite is dit een grote kweekvijver van ruim 28 ha. Om de twee jaar laat de eigenaar tijdens de wintermaanden het meer leeglopen en vangt de vis aan de andere kant van het sluisje, waarna de vis direct in koelwagens wordt geladen. Vervolgens sluit hij de sluis en loopt het meer weer vol. Dit is de reden dat hij liever niet ziet dat er (professioneel) gevist wordt in het meer.

U kunt naar hartenlust vissen in de omgeving! In Fours ligt een echt vismeer, ongeveer 6 km van de camping in noord-noord-oostelijke richting. Verder kan er ook gevist worden in de Loire, de Alène of het kanaal Nivernais welke niet ver van ons vandaan liggen. Rondom Montambert, ongeveer 4 km ten zuiden van onze camping zijn zelfs 32 meertjes waar gevist wordt, hiervoor is een viskaart verkrijgbaar bij diverse adressen in Fours en Montambert.

Watersport

Etang de Baye is een heerlijke plek voor de watersportliefhebbers, je kunt er bijvoorbeeld catemarans, surfboarden en kano’s huren.

Website: activital.net/activites-en-simple-location/blogAfstand vanaf de camping: 46 km

 

Ontdek het Canal du Nivernais en huur eens een elektrische boot, u heeft geen vaarbewijs nodig.

Website: aquafluvial.fr
Afstand vanaf de camping: 49 km

 

Zwemmen

Het meer waar de camping aan is gelegen, biedt heerlijke verkoeling in de zomer, bovendien zorgt het voor een gunstig microklimaat. De kinderen kunnen zich heerlijk vermaken bij het “strandje” aan het water en lekker spelen. Als ouder kunt u op dit idyllische plekje in de zon of schaduw een oogje in het zeil houden.

Het meer is géén recreatiemeer en privé eigendom van iemand anders. Het meer is dan ook geen onderdeel van de camping. De eigenaar exploiteert het meer agrarisch, het is een kweekvijver voor diverse soorten vis. Zwemmen in het meer is ten alle tijden voor eigen risico omdat de eigenaar daarvoor niet verzekerd is. Bootjes, luchtbedden en dergelijke zijn dan ook niet toegestaan.

In de omgeving zijn echter vele andere mogelijkheden om te zwemmen. Er zijn diverse zwembaden in de buurt. En meren, waar je wel in mag met opblaasbootjes en luchtbedden.

De adressen voor deze zwemplekken zijn bij de receptie op de camping te vinden.