Berichten

Hagel in de zomer, hoe kan dat ?

Geplaatst door:

 

Hagel in de zomer, hoe kan dat ?

 

Brrr het was best een beetje koel vannacht de onweersbuien trokken ietwat voorbij maar we kregen er toch iets van mee, zelfs wat hagel, hoe kan dat nou in de zomer zou je denken.

Hagel is iets voor een winterse bui? Je zou denken dat het koud moet zijn. Dat klopt echter is het in de atmosfeer altijd koud.Op ongeveer 10km hoogte is het altijd ongeveer -50 graden. De zware onweersbuien komen samen met vele grote stapelwolken die zelfs 10km hoog komen, je begrijpt dat veel van deze wolken dan ook in een ruimte zijn die onder nul is. Juist daar  bevriezen de regendruppels en groeit de hagelsteen net zo lang tot dat hij zo zwaar is dat hij naar beneden valt. De hagelstenen vallen erg snel, veel sneller dan sneeuw, dus vaak haalt de hagelsteen makkelijk de grond, ook als het 30 graden is. Het kan daarom dus prima hagelen in de zomer. Vandaag komt overigens het zonnetje weer, hopelijk worden we weer wat opgewarmt

 

Bonjour Campeurs, Vandaag 10 Augustus

Geweldig er staat weer een trampoline, dankzij bovenstaande zeeeer enthousiaste mede kampeerders. Dus kom maar weer springen, denk niet allemaal tegelijk maar om de beurt, laar de ander maar eens zien welke mooie truckjes je kunt.

10 augustus is de 222ste dag van het jaar, 1899 – De Amerikaanse baanwielrenner Marshall Walter Taylor wordt als eerste zwarte wereldkampioen sprint. 2012 – De Nederlandse vrouwenhockeyploeg behaalt goud op de Olympische spelen in Londen. Geboren 1949 – Harry Slinger, Nederlands zanger, kent u hem nog. In nederland  in 1964 – Laagste minimumtemperatuur 7 °C (geboortejaar Martin !! ??)

0