Berichten

Heilige Maria Hemelvaart

Geplaatst door:

Heilige Maria Hemelvaart

Bonjour Campeur, Vandaag 15 Juli

Vandaag Heilige Maria Hemelvaart Fête de l’Assomption oftewel Maria-Tenhemelopneming of Onze-Lieve-Vrouw- Hemelvaart. Aanvankelijk was ‘Ontslaping’ de naam voor deze feestdag: ‘Dormitio Mariae’ (Latijn) en ‘Koimesis Theotokou’ (Grieks). In het westerse christendom werd, onder invloed van apocriefe teksten en volkslegenden, vanaf de achtste eeuw de term ‘Tenhemelopneming van Maria’ gebruikt.

 

Een dag waarop menig winkel dicht zal zijn, u zou mischien in de ochtend nog enkele winkels kunnen bezoeken, hou daar rekening mee.

 

De Franse grote vakantie vindt traditioneel de gehele maand augustus plaats. De economie (behalve het toerisme) valt bijna stil en dienstregelingen van bussen en treinen worden gereduceerd. Midden in die periode ligt ook deze feestdag – Maria Tenhemelopneming.

Op deze dag komen de families bijeen voor een gezellig samenzijn, ook de kerkhoven ( vandaag best het bezoeken waard ) worden met bloemen geeerd.

Zelf heb ik eens een kerkhof geheel vrijgemaakt van onkruid en mooi en netjes gemaakt. En bloemen gelegd bij vergeten kindergraven, daarna waren er ineens meerdere aanmelding voor het reserveren van een plekje, hoe de situatie nu is weet ik niet, hier vlakvij in Saint-Gratien-Savigny, hier loopt ook een mooie wandeling omheen en kunt u prachtig fietsen langs het kanaal

Vandaag word het wederom een warme dag met temperaturen boven de 32 graden met een heeel licht briesje van 5 km per uur.

Even een vraag zijn er ook kinderen en misschien volwassenen die Obelix en Shambho willen uitlaten aan de lijn op het weggetje vanaf de camping, wij dachten om een uurtje of 10:30 en 15:00 uur en 17:00 uur, zouden wij fijn vinden,

Bij de receptie hebben we nog enkele leuke kinderboeken liggen, geschreven en getekend door Marie-Louise et Mark Sekrève

Heeft u een vraag stel het ons gerust daar zijn we voor !

Laura et Martin

0