Berichten

Kamperen in de ruimte

Geplaatst door:

Kamperen in de ruimte

 

Is het in de toekomst mogelijk om te kamperen in de ruimte ?? wij denken van wel. Astronomen hebben bewezen dat een planeet rond Proxima Centauri draait, de ster die het dichtst bij de zon staat. De exoplaneet kreeg de naam Proxima b en is slechts vier lichtjaar van ons verwijderd. De planeet kan mogelijk buitenaards leven herbergen. In theorie kunnen we nu reeds een sonde naar het hemellichaam sturen. Maar gezien de in 1977 gelanceerde Amerikaanse Voyager-sondes (nu pas) in de buitenste regio’s van ons zonnestelsel zijn en Proxima b zich op vier lichtjaar van ons zonnestelsel bevindt, zal de reis met de huidige technologie zeer lang duren Kon het niet laten dit met u te delen.

Bonjour Campeur, Vandaag  15 Augustus

De weermannen zijn het voor vandaag niet helemaal eens, er is kans op wat vochtigheid en misschien wat gedonder hier en daar, de een denkt dat we hiermee verblijd worden tussen 2 uur en 5 uur vanmiddag en de ander pas in de avond, we gaan het zien, zeer benieuwd zijn we wat de invloed weer zal zijn van het naast gelegen meer, de Loire en de vele meertje rond Montambert die hier zorgen voor een micro klimaatje en vaak het mindere weer opzij duwen of dat het snel weer opklaart. Op het moment van schrijven zien we een blauwe lucht met mooie ochtend gloed !! ??.   

 

 !!! Niet vergeten dat er morgen avond hier een pannenkoekenfeest is, zegt het voort zegt het voort !!!  

 

15 augustus is de 227e dag van het jaar, 1887 Eerste beklimming van de Mönch in Zwitserland. 1969 – Eerste dag van het Woodstock Music and Art Festival. 1877 – In hun uitvindersvete behaalt Edison toch nog een kleine overwinning op Bell: door Edisons toedoen op deze dag zeggen we tegenwoordig “hallo” als begroeting aan de telefoon en niet “ahoy” (Bells keuze). Geboren 1769 – Napoleon Bonaparte, Frans keizer (overleden 1821) Vandaag Maria-Tenhemelopneming (christendom): hoogfeest, in België en vele andere landen een wettelijke feestdag 1994 – Laagste minimumtemperatuur ned. 5,6 °C

0