Natuurcamping Frankrijk

Onze rustige natuurcamping in Frankrijk ligt idyllisch aan een natuurmeer met een mooi uitzicht midden tussen bossen en weilanden, te vinden tussen Nevers en Dijon in het Departement Bourgogne Franche-Comté. Ongeveer 300km onder Parijs, net ten zuiden van het regionale natuurpark de Morvan met zijn rijke historie en onder andere de Mont Beauvray, waar zich de opgravingen bevinden van Bribracte, een oude keltische stad. Het weer is hier momenteel fantastisch zie hier de weersvoorspelling voor op de camping.

U ervaart hier nog echte stilte en er heerst hier een oase van rust waarbij u de keuze heeft tussen beschutte plekjes of bij de bomen. Half beschut maar ook heerlijke zonnige plaatsen behoren tot de mogelijkheid, bijna allen met een uiniek uitzicht op het meer.  U kampeert hier voor een aantrekkelijke prijs inclusief warm water, gratis douchen en gratis Wifi.

Wij zijn in 2023 geopend vanaf 25 maart tot en met 15 oktober november. Zie hier onze tarieven. ( zie onze home pagina ).

U krijgt nog eens 10% korting op deze tarieven als u vooraf reserveerd en betaald. Reserveer nu een plekje!

 

Rustige natuurcamping in Frankrijk

De rust die u hier zal ervaren is adembenemend, tot ver in de omtrek is hier geen industrie evenals snelwegen te vinden waardoor hier de rust bewaard is gebleven en de tijd soms lijkt stil te staan. Mocht u in de omgeving gaan fietsen en of wandelen zult u door pitoreskse dorpjes komen en weinig verkeer tegenkomen door de enorme wijdsheid. In de ochtend ontwaakt u door prachtige vogelgeluiden hier op onze rustige natuurcamping Frankrijk.

Prachtige plekken aan het water waar u heerlijk tot rust kunt komen en de stress van het werk vanzelf verdwijnt.

Natuurcamping Frankrijk gelegen aan meer

Het meertje waar onze camping aan is gelegen heet l’étang Donjon, wat vijfer betekend, echter vonden wij de naam camping Vue du Lac mooier gekozen, dit betekend zicht op het meer. Het meer heeft een grootte van 28 hectare dus mag het gerust meer genoemd worden. Het meer word door de eigenaars gebruikt als kweekvijfer voor allerlei zoetwatervissen.

Dankzij het meer, de Loire die hier ook slechts een paar kilometer vandaan loopt en de 32 kleinere meertjes rond de gemeente Montambert, hier vlak in de buurt,  heerst er hier een micro klimaat. Het weer is hier vaak tot laat in het jaar zonnig en zelfs enkele graden hoger dan in de rest van de regio.

Het weer, de omliggende natuur, de rust en natuurlijk het water maakt onze camping een ideale camping als u op zoekt bent naar een natuurcamping in Frankrijk gelegen aan een meer.

Ruim opgezette natuurcamping in Frankrijk rustiek gelegen

Onze camping Vue du Lac is omgeven door natuur en heeft een gevarieerd landschap van bossen en weilanden die prachtig in elkaar overgaan, daar hebben wij gebuik van gemaakt waardoor wij een zeven tal verschillende kampeervelden hebben, daardoor is er een verrassende opzet ontstaan. Het totaal van ons domein is 55000 vierkante meter, hiervan gebruiken we ongeveer 8000 voor onze twee paarden. Zo zult u ervaren dat onze ruim opgezette natuurcamping hier in Frankrijk rustiek is gelegen met veel verrassende doorkijkjes en vergezichten.

Genieten van een prachtige sterrenhemel

Een van de geweldige bijkomstigheden van het ver verwijderd zijn van verlichtte steden is dat u hier kunt genieten van een prachtige sterrenhemel waarbij de melkweg zelfs goed te zien is. U zult ervaren dat u hier om de sterren heen nog weer tientallen andere sterren zult zien. In augustus kunt u genieten van de vele sterrenregens die jaarlijks onze hemel verlichten, een waar genot om mee te maken.

Kindvriendelijke natuurcamping in Frankrijk

Ook uw kinderen zullen hier in de natuur een heerlijke vakantie ervaren. Onze natuurcamping hier in Frankrijk is zeker kindvriendelijk daar wij een autovrije camping zijn en wij u verzoeken na het installeren de auto op de parkeeerplaast te zetten. Voor kinderen is er genoeg op en rond de camping te beleven, klik daar eens voor op onze activiteiten pagina waar u voor het hele gezin allerlei uitstapjes aantreft.

Graag tot ziens op onze mooie natuurcamping hier in Frankrijk, reserveer nu een plekje !