Berichten

Perseïden-meteorenzwerm

Geplaatst door:

Perseïdenmeteorenzwerm

 

Elke zomer trekt de aarde door de Perseïdenmeteorenzwerm, dit is een wolk van stofdeeltjes achtergelaten door de komeet Swift-Tuttle. De naam Perseïden is afgeleid van het sterrenbeeld Perseus dat rond middernacht aan de noordoostelijke sterrenhemel te vinden is. De meteorenzwerm heeft zijn oorsprong schijnbaar in dit sterrenbeeld. Vele stofdeeltjes komen dan in botsing met de dampkring van de aarde en veroorzaken kortstondig een lichtstreep aan de hemel. Dit verschijnsel noemen we een vallende ster of meteoor. . Onder ideale omstandigheden zijn er van deze zwerm zo’n 85 meteoren per uur te verwachten. Veel genieten dus, duurt nog een aantal dagen.

 

Bonjour Campeur, Vandaag  11 Augustus

 

 Ook vandaag word het best een prachtige dag met warmere temperaturen, ongeveer in het begon van de middag zal de zon zich geheel laten zien, net op tijd voor een heldere avond om naar de vallende sterren te kijken

11 augustus is de 223ste dag van het jaar 2006 – 2013 – Nadat hij twee jaar geleden door een valse start werd uitgeschakeld, wordt Usain Bolt in Moskou opnieuw wereldkampioen op de 100 meter.. 1999 – Totale zonsverduistering tussen Cornwall (Groot-Brittannië) en India was volgens mij in de middag en een enorm bijzondere ervaring, Geboren 1953 – Hulk Hogan, Amerikaans worstelaar en acteur- Helaas overleden 2014 – Robin Williams (63), Amerikaans acteur en komiek.

0