Berichten

Sterren kijken in augustus op de camping

Geplaatst door:

Sterren kijken in augustus op de camping

 

Bonjour Campeur, Vandaag 11 Augustus

Elke zomer trekt de aarde door de Perseïdenmeteorenzwerm, dit is een wolk van stofdeeltjes achtergelaten door de komeet Swift-Tuttle. De naam Perseïden is afgeleid van het sterrenbeeld Perseus dat rond middernacht aan de noordoostelijke sterrenhemel te vinden is. De meteorenzwerm heeft zijn oorsprong schijnbaar in dit sterrenbeeld. Vele stofdeeltjes komen dan in botsing met de dampkring van de aarde en veroorzaken kortstondig een lichtstreep aan de hemel. Dit verschijnsel noemen we een vallende ster of meteoor. . Onder ideale omstandigheden zijn er van deze zwerm zo’n 85 meteoren per uur te verwachten. Veel sterren kijken in augustus hier op de camping, genieten dus .

Ook vandaag word het een prachtige dag met temperaturen tegen en over de 26 graden, ongeveer eind van de middag zal de zon zich geheel laten zien, net op tijd voor een geldere avond om naar de vallende sterren te kijken.

11 augustus is de 223ste dag van het jaar 2006 – België beleeft op de Europese kampioenschappen atletiek 2006 zijn vijf succesvolste atletiekminuten ooit. Kim Gevaert en Tia Hellebaut winnen binnen de vijf minuten respectievelijk de 200 m sprint en het hoogspringen. 1999 – Totale zonsverduistering tussen Cornwall (Groot-Brittannië) en India.was volgens mij in de middag enrome bijzondere ervaring,

Whoe wihill wonss wuitlatenn wwhiij Obelix et Shambho whhoillen wwdaatt whheewhl wwwgraawggf,wij de baasjes dachten om een uurtje of 10,30 en 15,00 uur en 17,00 uur,

Kom gerust langs bij ons woonhuis of spreek ons aan als u iets wilt aangeven u bent van harte welkom. Wilt u de douches en toilettten schoon achter laten, misschien een idee om uw kinderen te begeleiden naar het toilet , alvast hartelijke dank voor uw medewerking zo blijft het voor ons allemaal schoon. Na het zwemmen gaarne bij de buitendouche afdouchen .

En fijne dag gewenst Laura et Martin

0