Berichten

Vandaag woensdag 12-08-2015 en morgen sterrenregen waar te nemen

Geplaatst door:

Bonjour Campeur

Ook vandaag mercredi 12 Août word het weer een prachtige dag, nog warmer als gisteren én het warmste in geheel Frankrijk mede dankzij het micro klimaatje wat hier heerst ! er word minimaal 35 graden verwacht, meet u even welke temperatuur we vandaag echt halen ? ( in de Var, Arcs 36 graden en in Théville in Manche 18 graden en regen) mooi weer om te zwemmen, fietsen of wandelen (in het uitgestrekte bos hier om de camping).

Morgen èn vandaag is er hier een prachtige meteoren zwerm te zien ( zolang het natuurlijk onbewolkt blijft ) Velen van u heeft ook de afgelopen nacht reeds genoten Het hoogtepunt van de meteoren zwerm genaamd Perseïden bereikt zijn hoogtepunt 13 08 om 13,00 uur en er zijn dan 85 meteoren per uur te zien, er zullen nalicht sporen kunnen worden gezien, de beste tijd voor u hier zal zijn zo tussen 3,uur 30 vannacht en morgen nacht, omdat we er dan als aarde langs scheren, als we er 25 per uur tellen zal dat een mooie score zijn, probeer ze maar eens bij te houden, qua snelheid gaan ze 213840 km per uur !!! Jullie kunnen het gewoon waarnemen zonder bescherming voor de ogen maar ik denk wel dat een warme chocolademelk of een lekker wijntje (even reclame tussendoor … wijn is bij ons te koop) en zeker een warme trui nodig zal zijn voor de innerlijke warmte, heel veel plezier gewenst.

Via deze weg willen we u ook nog even bedanken voor het echt goed scheiden van het afval, misschien wat extra werk maar zo prettig bij het afvoeren, dank hiervoor.

Heeft u een vraag, opmerking of super idee laat het ons gerust weten, daar zijn we voor. We wensen u een mooie en zonnige dag toe en tot zwaais Laura et Martin

0