Gratis kamperen

Bent u op zoek naar de mogelijkheid om in ruil voor werken gratis te kamperen of naar de mogelijkheid om een budgetvriendelijke vakantie te vieren, dan zouden wij u dit graag willen aanbieden in ruil voor hulp op onze camping, echter wordt dit officieel hier in Frankrijk verboden. Maar er zijn natuurlijk mogelijkheden om te komen helpen. Vanaf het voorjaar, twee weken voor onze jaarlijkse opening op 15 Maart, is hulp al zeer welkom tot en met onze sluiting in het najaar op 1 November. Wilt u iets afspreken dan kunt u contact opnemen via ons contact formulier.

Werken in ruil voor gratis kamperen   

Wat verwachten wij dan van u? De bedoeling is natuurlijk dat u hier lekker vakantie komt vieren en genieten, afhankelijk van uw situatie maken we vooraf duidelijke afspraken in overleg. Wij zijn flexibel daarin en wijzigingen zijn ten alle tijden mogelijk. Mede door uw hulp kunnen we onze droom nog verder uitbreiden en daar stellen we graag iets tegenover. 

’s Morgens kunt u in ieder geval rekenen op een lekker kopje koffie of thee en kunnen we de dag doornemen. Komt u met u gezin dan zijn uw gezinsleden natuurlijk ook welkom om erbij te komen, misschien met een glaasje limonade of ook een kopje thee.

De werkzaamheden:

U kunt ons helpen met allerlei werkzaamheden, ons plan is om in de loop van de jaren meer comfort te bieden aan onze genietende kampeerders. Wij zoeken mensen die kennis hebben op het gebied van electriciteit, metselwerk, houtbewerking, timmer-, electrisch- en schilderwerk. Maar ook tuinarchitecten en boomverzorgers, vele bomen moeten jaarlijks gesnoeid worden. Eigenlijk elk beroep op het gebied van bouwen danwel in ons geval aanleggen van extra toiletten, douches en wasgelegenheden en ook op het gebied van tuinonderhoud in zijn breedse zin. Heeft u speciale vaardigheden en/of bepaalde ervaringen bijvoorbeeld fietsen repareren of op het gebied van onderhoud van agrarische machines danwel motoren dan kunnen we de werkzaamheden daarop aanpassen.

Opgave of informatie:

Wilt u zich hiervoor opgeven of uitgebreidere informatie ontvangen, dan kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier, waarbij we u verzoeken het volgende door te geven:

  • Uw naam, adres, telefoonnummer, e-mail adres,
  • Werkervaring,
  • Wanneer u wilt komen (zodat we een juiste planning kunnen maken),
  • Met hoeveel personen u komt en of u huisdieren meeneemt.

Vrijwillege medewerker die gratis kampeerde

Om u een idee te geven hoe een vrijwillege medewerker het helpen hier op onze camping heeft ervaren,  plaatsen wij hier een beoordeling welke wij graag met u willen delen:

“Prachtig! vanaf Pinksteren tot en met de eerste week van augustus was ik te gast op Vue du Lac. Als kampeerder maar ook als vrijwillige medewerker. Het was een heerlijk tijd op deze charmante camping. De eigenaars spelen daarin een prominente rol: Martin en Laura zijn erg klantvriendelijk, staan altijd klaar bij problemen en zoeken naar oplossingen. Martin maakt elke dag zijn ‘ronde’ met de vraag “Tout Va Bien ? ” om te horen of men tevreden is, en wat er eventueel beter kan. Service zoals het hoort. belangstelling voor de mensen. Voor mij als vrijwilleger was het contact met Martin en Laura heel waardevol (een van de redenen dat ik er zo lang was). Het terrein is heel mooi, dat van boven afloopt naar beneden naar het water. Rust en ruimte zijn de woorden die erg van toepassing zijn. Veel heb ik genoten van de sterrenhemel en de wouwen die je vaak ziet vliegen. Veel gefietst in de omgeving met bossen en weidegebied.”

Waarom gratis kamperen in ruil voor werken ?

Nog voordat de eerste virienden en familie leden arriveerden, was Martin aan werk bij meerdere franse bedrijven om enigssinds rond te komen, s’avonds tot laat in de nacht en in het weekeinde werkte hij alleen jaar in jaar uit ! Op een bepaald moment dachten we, dit moet anders, en al denkend dachten we “er zijn zo veel proffessionele mensen die met pensioen zijn en zelfs werkende gezinnen graag op vakantie gaan om te helpen”, waarom bieden wij niet gratis kamperen aan in ruil voor werken? Wij begrijpen dat dat helaas niet mogelijk is hier in Frankrijk of daarbuiten maar wilden voor de vrienden die ons kwamen helpen graag eerst voor hen de  basisbehoeften realiseren. We gaven ons huis gescheiden toegangen, waarbij een gedeelte onder meer een douche, toilet en afwasmogelijkheid had. Daardoor was er voor iedereen nog enigszins sprake van privésfeer en camping. Een ander essentieel onderdeel was het plaatsen van elektrazuilen zodat er ook voldoende stroom beschikbaar zou zijn. De sfeer was goed en het voelde als één grote familie, we beëindigden de meeste dagen dan ook vak met een kampvuur.

Wederopbouw toekomstige toiletgebouw

De afbraak en wederopbouw van het (toekomstige) toiletgebouw was de eerste grote klus. Voor aanvang van de werkzaamheden moesten we eerst de zolder leeghalen. Deze was gevuld met hooi dat al jaren oud was. Volgens de boeren zou het niet meer gegeten worden door de schapen. We hebben de strobalen echter in ons schapenveld neergelegd en enkele weken later was er toch echt geen strootje meer te vinden! Daarna werd het dak afgebroken en deze verdween geheel en al in de kampvuren. Uiteindelijk stonden van het gebouwtje nog maar drie draagmuren overeind. De oude fundering bestond uit glas en aardewerk en was niet dieper dan vijf centimeter. Vervolgens hebben we eerst een fundering van 60 centimeter neergelegd die het hele gebouw zou kunnen dragen. Daarna zijn de nieuwe muren gemetseld en is het nieuwe dak erop geplaatst.

Een jaar later begonnen we binnen de eerste ruimtes in te delen en van elektra te voorzien.

Uniek uitzicht op het meertje

Er kwam een gehandicaptenruimte, compleet met wastafel, douche en toilet. Bij nader inzien bleek deze ruimte ook zeer geschikt voor families. Daarnaast kwam er een tweede, gescheiden ruimte ook met toilet, wastafel en douche. Nog een jaar later hadden we een nieuwe afwasgelegenheid achter het gebouw gemaakt. Dit betekende dat wij het woonhuis weer volledig voor onszelf hadden en de klussers gebruik konden maken van het nieuwe toiletgebouw. Hoewel het zeker zijn charmes had om de kampeerders over de vloer te hebben, was dit met de komst van onze kinderen toch wel een grote stap voorwaarts! In 2013 werd een extra douche gerealiseerd. Evenals twee extra toiletten, urinoir en wastafel. Niet veel later is de buitendouche gerealiseerd, waar mensen zich kunnen afspoelen als ze gezwommen hebben in het meertje. Inmiddels zijn we gereed met een vierde ruimte in het toiletgebouw, waar zelfs een speciale babay ruimte is gecreërd in de zomer van 2015.

Na het toiletgebouw waren de kampeerplekken aan de beurt. We begonnen met het creëren van ruime plaatsen en omdat er ook een behoorlijke helling was, hebben we een graafmachine gehuurd en hebben vier plateaus gemaakt, in de loop der jaren zijn er vele plateau’s bijgekomen. Hierdoor konden we prachtige nieuwe plekken maken, allemaal met een uniek uitzicht op het meertje. Inmiddels gaan deze plateaus en kampeerplaatsen helemaal op in het landschap.

In de recente jaren hebben we de entree van de camping onder handen genomen, zodat het er netjes uitziet. Stelt u zich eens voor dat er in het begin zelfs een oude auto zomaar midden op het land stond, en overal hopen stenen, bomen die op struiken leken, oude hekken en afrasteringen. We hebben veel opgeruimd en vooral gesnoeid om het zicht op het meer te vergroten, en jaarlijks terugkerend gebeuren. Het toiletgebouw heeft intussen ook al weer een nieuw likje verf gekregen en in 2012 hebben we een geheel nieuwe, ultramoderne septische tank met vloeiveld geïnstalleerd (capaciteit 300 pers.).

Wat is er nog te doen?

Kortom, we zijn over de jaren flink opgeschoten met de bouwwerkzaamheden, maar er is ook nog veel te doen.

Het toiletgebouw

Het toiletgebouw ziet er intussen al prachtig uit, maar moet nog wel worden afgewerkt. Zo willen we het nog verder isoleren en de bovenverdieping gereed maken als recreatieruimte. In een ruimte aan de zijkant van het gebouw willen we nog een douche gelegenheid maken en elders twee afsluitbare was gelegenheden maken.

De receptie

Onze receptie is ook zeker nog de moeite van het opknappen waard! De vloeren zijn reeds gedaan, de oude tegels zijn allemaal schoon gebikt, gewassen en op traditionele wijze weer ingelegd en gevoegd. Echter, er moet nog een hoop gebeuren aan stucwerk, schilderen en aankleding. Achter het toiletgebouw is een overkapping gemaakt waar men nu folders tijdschriften en boeken kan vinden. Ook willen we graag een speelhoek voor baby’s en kinderen maken. Het plan is om een trap naar boven te maken naar een ruimte waar bijvoorbeeld spelletjes gedaan kunnen worden. De receptie/accueil gebruiken we nu als brood depot

Houten chalet

Nog weer een nieuw project is de realisering van een houten chalet waarin onder andere de receptie komt een epicerie en een kleine keuken voor o.a de friet verkoop. Het begin is reeds gemaakt met het plaatsen van een aantal palen.

Extra elektra en sanitair

We hebben ook plannen om in de toekomst extra elecktriciteitszuilen, afwasplaats, toilet en douche verder in het weiland te plaatsen. Het idee is om de elektriciteit met zonne-energie op te gaan wekken.

Bedankt voor uw hulp!

Wij willen op deze plek ook alle onze vrienden die ons reeds hebben geholpen hartelijk danken voor hun inzet, bedankt voor jullie hulp. Een groot aantal van onze vrienden zijn professionele werklui, meestal mensen die werkzaamheden hebben gedaan in de bouw maar ook een metselbedrijf, timmerbedrijf, elektriciens en zelfs van studenten van een Hogeschool, die via de school een contract hadden volgens de Franse wetgeving en hierdoor verzekerd waren en hun ervaringen hier konden opdoen onder begeleiding van een leraar van die Hogeschool. Zonder jullie allemaal waren wij niet zo ver gekomen!

Ook Gratis kamperen ?

Hopelijk mogen wij ook u hier op deze prachtige idyllische plek ontvangen en dankzij uw hulp onze droom verder realiseren, zodat ook in de toekomst nog vele kampeerders met plezier hier mogen genieten.