Kindvriendelijke camping in Frankrijk

Onze camping is een echte kindvriendelijke camping hier in Frankrijk, zeer afwisselend maar ook overzichtelijk ingedeeld in verschillende veldjes. Het voordeel hiervan is dat u altijd kunt meegenieten met uw spelende kinderen.  Het weer is hier momenteel fantastisch zie hier de weersvoorspelling voor op de camping.

Met de kinderen op vakantie op een mooie kindvriendelijke camping in Frankrijk

Wij hopen dat u hier met de kinderen een heerlijk vakantie beleeft op onze mooie kindvriendelijke camping hier in Frankrijk. Laat uw kinderen hier lekker  genieten, ze kunnen hier veilig rondrennen en u kunt toekomen aan die welverdiende rustmomenten. Voor de oudere kinderen hebben we zelfs een apparte plek, (chill plek) waar ze tot de late uurtjes gezellig samen kunnen zijn zonder de andere kampeergasten te storen, bijvoorbeeld om te weerwolfen of spannende verhalen te vertellen, eventueel mogen ze daar met hun eigen tentje staan ( lekker alleen zonder … )

Er kan gratis gebruik gemaakt worden van trap-traktoren, of ander rollend materieel. In het bos is een kabelbaantje waar de kinderen naar hartelust van de ene naar de andere kant kunnen glijden en er is genoeg plek om een hut te bouwen! Naast het toiletgebouw is een grote zandbak met allerlei speelgoed en mechanische graafmachine, zo kunt u bijvoorbeeld tijdens het afwassen uw kinderen in de gaten houden. Er staan ruim genoeg speelatributen klaar voor u en uw kinderen. Op een drietal kampvuurplaatsen kunnen u en uw kinderen veilig een vuurtje steken bijvoorbeeld voor mashmallows of overheerlijke zelf gemaakte brood aan een stokje.

Kindvriendelijke camping voor de kleintjes

Uw kinderen zullen zich op onze kindervriendelijke camping voor de kleintjes heerlijk kunnen vermaken, onder andere op het houten kasteel met twee torens. Deze “burcht” is een geweldige plek om avonturen te beleven! De kinderen kunnen het kasteel op klauteren of klimmen, schommelen en daarnaast ook in de zandbak of op de trampoline spelen. Als ouder kunt u deze speelplek vanaf uw kampeerplaats in de gaten houden. Rondom het speelkasteel ligt speelzand.

Gratis skelteren en steppen op een van de mooiste kindercampings van Frankrijk

Uw kinderen en ook u zelf mogen Gratis skelteren en steppen op een van de mooiste kindercampings van Frankrijk. De skelters zijn van het merk Berg en staan hier voor u en uw kinderen klaar. Er kan geskeltert worden op de apparte skelterbaan waarbij je vanaf een heuvel naar beneden kunt racen en vele weggetjes kunt ingaan, echt heel gaaf.

Voetballen op onze kindvriendelijke natuur camping

Naast de crossbaan voor de steps skelter en eventueel de door u meegenomen fietsen kan er gevoetbald worden op het veldje ernaast, er staan kleine goals waardoor de kinderen lekker kunnen pingelen en niet al te veel afstanden hoeven te rennen om te kunnen scoren. bekijk hier een filmpje op You tube. Kom hier heerlijk voetballen op onze kidvriendelijke natuur camping

Trampoline

Er staat een grote trampoline met een doorsnee van 3,5m met veiligheidsnet, zo kunnen ook de kleinsten lekker springen, ook u zou erop kunnen, wel graag om de beurt.

Zwemmen

Het meer waar de camping aan is gelegen, biedt heerlijke verkoeling in de zomer, bovendien zorgt het voor een gunstig microklimaat. De kinderen kunnen zich heerlijk vermaken bij het “strandje” aan het water en lekker spelen. Als ouder kunt u op dit idyllische plekje in de zon of schaduw een oogje in het zeil houden.

Het meer is géén recreatie meer en eigendom van een andere eigenaar die het agrarisch exploiteerd, het is een kweekvijver voor onder andere karpers en meervallen. Het meer is bovendien een van de schoonste meren in de omgeving mede dankzij het prima onderhoud door de eigenaar die om de twee jaar de vis vangt doormiddel van het leeg laten lopen van het meer tijdens de wintermaanden, omstreeks eind Januari loopt het meer dan weer vol met regenwater en de vele bronnetjes en rivieretjes, hierdoor blijft het meer zeer schoon en helder. Luchtbedden, bootjes en dergelijke zijn niet toegestaan.

In de omgeving zijn er bovendien vele  mogelijkheden om te zwemmen. Er zijn meerdere zwembaden in de buurt, u kunt ook in de rivier de Loire zwemmen of in andere meren in de buurt. Hier kunt u wel gewoon gebruik maken van opblaasbootjes en luchtbedden.

De adressen voor deze zwemplekken zijn bij de informatie op de camping te vinden.

Wandelen

Vanuit de camping kun je heerlijk het bos in wandelen, er is zelfs een wandelroute door het bos naar Fours (ongeveer 5 km) en prima te doen door kinderen.

Pannenkoekenfeest

Een pannenkoekenfeest mag bij een kampeervakantie niet ontbreken en is een waar genot om mee te maken, iedereen is welkom om mee te doen. Je mag helpen bakken of helpen alles op te eten, zo wordt het altijd een gezellig samenzijn.

Wij staan open voor allerlei leuk vermaak door en voor kinderen, dus schroom niet leuke ideeën aan te geven.

Pretparken

Le Pal

Le Pal is een dierentuin en attractiepark in één. Adres: Saint-Pourçain-sur-Besbre, 03290 Dompierre-sur-Besbre.

Website: lepal.com
Afstand vanaf de camping 40 km

 

Parc des combes

Dit pretpark is een echte aanrader met vele attracties, wandel- en mountainbikepaden en zelfs een 640m lange bobsleebaan! Meer dan genoeg voor een dag vol emoties! Adres: Rue des Pyrénées, 71200 Le Creusot.

Website: parcdescombes.com
Afstand vanaf de camping 75 km

 

Divertiparc

In dit park kunt u met de hele familie een heerlijke dag ontspannen en avonturen beleven. Er zijn interactieve spelletjes, sprookjesachtige wandelingen en springkastelen. Adres: Route de Gueugnon, Toulon sur arroux en Bourgogne.

Website: divertiparc.com
Afstand vanaf de camping 40 km

 

Boomklimmen

Bij Les Zaccroches kun je op een veilige manier in bomen klimmen. Meer informatie is te vinden op onze Activiteitenpagina onder het menu Sportief & Actief.

Website: leszaccroches.fr
Afstand vanaf de camping 45 km

 

Ballenbak

Misschien als combinatie met een dagje boodschappen doen in de wat grotere steden in de omgeving kunnen uw kinderen zich prima vermaken bij de volgende 2 locaties waar kinderen zich helemaal kunnen uitleven.

In Moulins heb je Acoran

Website: acoran.fr
Afstand vanaf de camping: 44 km

En in Nevers heb je Magic Boulevard, hier kunnen de kinderen spelen, buiten is er mini-golf en je kunt er ook gezellig bowlen.

Website: magic-boulevard.net/Magic-Boulevard
Afstand vanaf de camping: 60 km