Wandelen

Wandelen in de Morvan Bourgogne Nievre

Vanaf de camping zijn een tweetal prachtige wandelingen te maken, waarvan één rondom het meer Etang Donjon. De kans is groot dat u in de omliggende bossen meerdere vogels kunt spotten zoals de hop, wielewaal, sperwer, havik, kleine plevier, bijeneter, blauwe reiger, steenuil, wilde eenden, rode wouw, buizerd, kerkuil, torenvalk, visdief, zwarte specht, grote bonte specht, nachtegaal, cettis zanger, spotvogel en het ijsvogeltje. Er zijn hier in de directe omgeving al meer dan 50 soorten zoals een vogelaar heeft ontdekt. Als u geluk heeft, kunt u zelfs een enkel hert of een ander wild dier zien.

Wij hebben mappen voor u klaarliggen met wandelroutes in de directe omgeving en deze mag u in bruikleen meenemen om de route te lopen. De afstanden variëren van 5 tot 14 km. U kunt de routes ook zelf kopen bij de toeristenbureaus van Cercy la Tour, Moulin-Engilbert, Luzy, Bourbon-Lancy en Decize. Zij hebben vaak ook nog meer en uitgebreidere wandeltochten liggen. Zo heeft Cercy la Tour een rondwandeling die terug te vinden is op de volgende link: gpstracks.nl/wandelroutes-frankrijk.

U wandelt door bossen, en weilanden met idyllische vergezichten, langs oude molens, burchten, kerken en pittoreske dorpjes. Al deze wandelingen zijn prima te doen met jonge kinderen en liggen in een straal van 18 km rond de camping. Het is dus ook mogelijk om een combinatie van een fiets- en wandeltocht te maken. Wilt u naar een wandelroute gebracht worden? Geen probleem – wij kunnen u hier naartoe brengen, zie onze Vervoerservice voor meer informatie.

Verder zijn er prachtige wandelingen te maken langs het Canal du Nivernais en de Loire. Een bezoek aan de waterval van Gouloux is voor het hele gezin pret. Rond de waterval kun je een mooie wandeling maken.

Bij het riviertje de Dragne is ook een waterval. Dit staat aangegeven met een klein bordje langs de weg, de auto moet je langs de weg parkeren. De wandelroute begint in Villapourçon en eindigt bij de waterval.

GR 3 en GR 13

Van de 13 wandelingen die wij hebben liggen, zijn vijf routes onderdeel van de GR 3, een Grote Routepad van Frankrijk die loopt langs St-Hilaire-Fontaine, Charrin, Saint-Seine en Montambert (nog geen 2,5 km van onze camping). Voor de meer geoefende wandelaars zijn de GR 3 en de GR 13 mooie uitdagingen, evenals de GRP Tour du Morvan.

Op de website van Fédération Française de la Randonnée Pédestre staan verschillende georganiseerde wandelingen. Enkele routes zijn ook als pdf bestand te downloaden.