Kampeervakantie met kampvuur

 

Bij een kampeervakantie hoort natuurlijk een kampvuur.

We hebben drie kampvuurplaatsen waar iedereen vrij gebruik van mag maken. De kinderen kunnen uit ons kleine bos takken verzamelen om vervolgens samen met de ouders daarvan een lekker vuurtje te stoken. Onze camping is in 2021 geopend tot en met 1 november. Lees verder over onze camping op onze thuis pagina.

Om bijvoorbeeld marshmallows of broodjes op een stok (zie hieronder) of worstjes te roosteren. ’s Avonds is het natuurlijk veel spannender en kunt u met een hapje en een drankje genieten van de prachtige sterrenhemel.

 

Camping met kampvuur in Frankrijk

Op onze camping met kampvuur in Frankrijk is het natuurlijk meteen genieten vanaf het moment dat u uw tent, caravan of vouwwagen heeft geinstalleerd, na een soms lange reis of een avontuurlijke dag blijft het staren in de flammetjes een heerlijke bezigheid, gewoon even helemaal niets, iets erbij te drinken of eten geeft vaak net dat extra en niet te vergeten die prachtige sterren, u ziet er hier echt veel meer dan bijvoorbeeld in Nederland of België er lijken er wel honderd meer te zien dan die ene ster die u normaal gespoken ziet.

 

Recept voor broodjes op een stok

Het recept is goed voor ca. 8 broodjes.

Ingrediënten:

 • 500 gram patentbloem
 • 16 gram bakpoeder, gezeefd
 • 3 gram zout
 • 30 gram roomboter op kamertemperatuur
 • ca. 278 gram water

Werkwijze:

 1. Roer de bloem, het bakpoeder en het zout door elkaar in een kom.
 2. Voeg de roomboter en het water toe en kneed tot een soepel, glad deeg.
 3. Rol uit tot een rol van ca. 5 cm in doorsnede.
 4. Wikkel om een vochtige tak of stok en zorg ervoor dat de punt van de tak of stok bedekt is met het deeg, anders zal deze verbranden. Zorg ervoor dat het deeg niet te dik om de stok zit, anders kan het erg lang duren voordat het broodje gaar is, zorg er ook voor dat het deeg overal gelijke dik is.
 5. Houd de stok met het deeg boven het vuur totdat deze begint te kleuren en gaar is. Hang de stok niet te dicht op het vuur, de buitenkant van je brood zal zwart worden (niet lekker en niet gezond!) en de binnenkant blijft ongaar. Beter is het om het deeg een stuk boven het vuur te houden en de tak steeds langzaam rond te draaien.
 6. Laat even afkoelen en schuif het broodje van de stok.
 7. Je kunt in het gat van het broodje waar de stok zat een knakworstje schuiven, dan is het dubbel smullen.