Fietsen

U kunt hier in De Morvan heerlijk fietsen, er zijn vele prachtige fietstochten,

Vanaf de camping rijdt u gelijk met de fiets het bos in! Met een mountainbike kunt u de heuvelachtige bospaden ontdekken en voor de “gewone fiets” zijn er ook genoeg vlakkere paden voor korte of lange tochten. In de directe omgeving van onze natuurcamping Vuedulac zijn er een zevental fietsroutes uitgezet, met een lengte tussen de 35 en 83 kilometer. Iets verder zijn er meerdere fietstochten in overvloed.

Naar het noorden toe rijdt u richting het natuurgebied de Morvan, waar u de hoogste berg Mont Folin kunt beklimmen (950m). Ook zijn er mooie vlakke tochten langs het Canal de Nivernais. In zuidelijke richting fietst u onder meer langs de Loire. Ten zuiden van Gannay sur Loire zijn er schitterende stukken langs het Canal Lateral. U zult hierbij idyllische landschappen tegenkomen, door pittoreske dorpjes en langs Romaanse kerkjes rijden. Tussen de weilanden en langs historische sluiswachtershuisjes kunt u genieten van heerlijk uitgestorven weggetjes. Ook is een deel van de zeer uitgestrekte fietsroute door Frankrijk “Voie verte” hier vlak bij in de buurt een waar genot.

Meer fietsroutes vindt u op de website Fietsen in Bourgondië. Hier vindt u meer dan 800 kilometer aan fietsroutes in onze streek, via (autovrije) jaagpaden, secundaire wegen, voormalige spoorlijnen of door wijngaarden van vier verschillende departementen! In de Office de Tourisme (VVV kantoren) van Cercy la Tour, Moulin-Engilbert, Luzy, Bourbon-Lancy en Decize liggen nog meer fietsroutes voor u klaar. In Fours is ook een jaarlijks fietsevenement.

Bent u meer geïnteresseerd in echte wielrenwedstrijden, dan kunt u hieraan ook deelnemen. Bezoek hiervoor de site van de FFCT: ffct.org/randonner-a-velo/ou-quand-pratiquer/calendrier-des-randonnees.

Wilt u eens een fietsroute ontdekken die wat verder gelegen is, kunnen wij u desgewenst hier naar toe transporteren, zie onze Vervoerservice.