Camping Vue du Lac

Sfeervolle en ruim opgezette natuurcamping aan het water in Frankrijk

Vue du Lac is een sfeervolle en ruim opgezette natuurcamping in Frankrijk aan het water met een mooi uitzicht in de prachtig groene omgeving van Bourgondë. In 2024 zijn wij geopend vanaf  23 maart tot en met 20 oktober.

Op een prachtige, idyllische plek aan het water kunt u op onze natuurcamping helemaal bijkomen, heerlijk ontspannen kamperen en u helemaal vrij voelen. Op een prachtige, idyllische plek aan het water kunt u op onze natuurcamping helemaal bijkomen, heerlijk ontspannen kamperen en u helemaal vrij voelen. Onze camping is heerlijk rustig landelijk gelegen met alle basisfaciliteiten en is omgeven door geweldige mooie natuur in een afwisselend landschap van bos en weiland. Zoek de eenvoud en rust op van de klassieke, kleine Franse camping.

Elke dag opnieuw kunt u op ontdekking gaan in de directe omgeving met vele fiets– en wandelroutes, kanoen of het natuurpark “Parc naturel régional du Morvan”, steden en musea bezoeken. Of gewoon lekker op de camping luieren in een hangmat met bijvoorbeeld een goed glas Bourgondische wijn, welke u bij de receptie kunt kopen.

 

Kamperen zoals kamperen bedoeld was

U kunt hier kamperen zoals kamperen bedoeld was, eigenlijk zoals we dat “vroeger” gewend waren, eenvoudig, en heerlijk rustig, een echte klassieke kleine Franse camping, zondere heggetjes en veel vrijheid. U heeft  de keuze uit zeer ruime kampeerplaatsen die zijn verdeeld over verschillende velden met uitzicht op het meer of weiland en bos. Voor o.a. caravans, kleinere campers en vouwwagens hebben we diverse plateaus. Er zijn meerdere elektriciteitsaansluitingen op de camping variërend van 4 tot 16 ampère. Om al deze heerlijke rust en de veiligheid te behouden, verzoeken wij iedereen na installatie de auto op de parkeerplaats te zetten. Mocht u uw caravan hier wilen laten staan dan kan dat prima op onze caravanstalling plaatsen.

Onze camping heeft een natuurlijke uitstraling met prachtig uitzicht, zo maaien wij bijvoorbeeld één van de middenterreinen sporadisch zodat er steeds van wisselende bloemen en kruiden valt te genieten, echter alle kampeerplaatsen houden wij bij met maaien.  Al vroeg in het jaar kunt u hier al voordelig komen kamperen zo ontwaakt de natuur rond de Meivakantie / Pinkstervakantie kortom kamperen in de voorjaarvakantie hier in Frankrijk en kunt u de natuur hier zien ontwaken met prachtige frisse kleuren.

 

Bijzondere vogelsoorten spotten in Frankrijk

Hier op onze camping kunt u nog vele bijzondere vogelsoorten spotten in Frankrijk. Deze zijn hier nog volop waar te nemen, zoals o.a. de hop, ijsvogel, blauwe reiger, steenuil, bosuil, rode wouw, buizerd, torenvalk, wielewaal, ooievaar, sprinkhaan, rietzanger, geelgors en visdief (door een vogelaar zijn hier ruim 50 soorten gespot). Ook wild, zoals herten, komen vaak in de vroege ochtenduren drinken aan de overkant van het meertje. Zwijnen en vossen kunt u tegenkomen in het naastgelegen bos.

Voor algemeen gebruik staan meerdere picknicktafels verspreid op onze natuurcamping.

Op of bij een aantal kampeerplekken kunt u lekker wegdromen in uw hangmat. Geeft u maar aan of uw voorkeur daar naar uitgaat, dan houden we daar indien mogelijk een plaatsje vrij.

Om ’s avonds met zijn allen te kunnen genieten van een prachtig nachtelijk schouwspel van wel duizenden sterren en om de natuur zo min mogelijk te desoriënteren, hebben we bewust geen verlichting op de camping.

 

Ook uw huisdieren zijn hier op de camping welkom

Ook uw huisdier is / zijn hier op de camping van harte welkom( b.v. uw hond, kat, papagaai ) , maar we hebben wel graag de dieren aan de lijn bij uw tent of caravan, camper of vouwwagen.

 

Wild kamperen

We ontvangen iedereen met blijdschap en gaan vaak even samen met de kampeerders mee om een geschikte plaats te zoeken. In het voor- en naseizoen kan men zelf even rondkijken. Wordt het drukker, dan zijn de plaatsen van tevoren ingepland en proberen wij voor iedereen een mooie oplossing te vinden. Op iets meer dan tweehonderd meter afstand vanaf de camping heeft u tevens de mogelijkheid wild te kamperen. U kunt uw tent neerzetten op vooraf gemaaide plaatsen midden in de natuur, omringd door weilanden en met een kabbelend beekje.

Wat bieden wij nog meer:

  • In het hoogseizoen verkopen wij elke ochtend heerlijke verse croissants en stokbroden (via bestelling) bij de broodservice.
  • Bij de épicerie kunt u dagelijks terecht voor lekkernijen zoals ijsjes en wijn en diverse producten.
  • Tevens bakken wij in het hoogseizoen lekkere frites met eventueel een ham- of groenteburger.

 

Camping voor gahandicapten

Ook voor de minder validen is onze camping geschikt er zijn plaatsen dicht bij het sanitaire gebouw maar u zou ook prima op andere plekken kunnen staan en heerlijk kunnen genieten van de prachtige natuur en uitzichten en proeven van de onspannen sfeer die hier heerst. U kampeert gewoon samen tussen en met valide kampeerders waardoor er juist een prettig gevoel onstaat, een prima camping voor gehandicapten.

 

Gratis kamperen

U kunt ons ook vinden op Facebook waar wij u op de hoogte zullen houden van onze camping. Zo staan er nu meerdere foto’s en filmpje’s die u een goed beeld geven van onze camping in elk seizoen. Tevens bieden wij u de mogelijkheid om gratis te komen kamperen in ruil voor werkzaamheden lees hier verder over op onze Gratis kamperen pagina.