Berichten

Bloedmaan

Geplaatst door:

Bloedmaan

 

Op vrijdag a.s is er om ongeveer 21.30 een bloedmaan te zien, de langste maansverduistering van deze eeuw. We melden het u maar vast want we denken dat het een spektakel wordt. Naast het verrassende mooie weer zijn er einde van de week meer verrassingen, voor het eerst van ons bestaan komt er hier een Circus, vrijdag a.s word er een circustent opgebouwd en s ’avonds van 19.00 uur tot ongeveer 20.30 is er een spektakel speciaal en alleen voor alle kampeergasten die hier nu op de camping staan, de entree is voor baby tot een jaar gratis, kinderen 5 euro en volwassenen 10 euro. 

Ze hangen of liggen er nog steeds, onbespoten pruimen, pak ze gerust ze zijn heerlijk, we zagen dat er al best veel van gesnoept is , blijf er lekker van smullen.   

Bonjour Campeurs, Vandaag  24 juli 2018. Het word weer een prachtige heldere en vooral zonnige dag, maar niet alleen vandaag de voorspellers zijn het redelijk met elkaar eens het word zeker tot einde van de we week estival of te wel een hittegolf met temperaturen boven de dertig graden, drink dus meer dan u normaal doet dat help al een heleboel. ’s avonds kunt u genieten van een prachtige hemel waarbij u om de bekende sterren die u gewend bent uit Nederland er tientallen omheen zitten. Ook de Melkweg is hier in volledig te zien.

Vandaag 24 juli feestdag voor een ieder hier in Frankrijk die (Sainte) Christine heet, maar ook,  Saint François Solano, Sainte Gerburge, Sainte Nicette, Sainte Romule, Saint Ursicin. 24 juli is de 205de dag van het jaar, 1847 – De stad Salt Lake City wordt gesticht. 1977 – Oprichting van Dire Straits in Londen als “The Cafe Racers”. 1983 – De Franse wielrenner Laurent Fignon wint zijn eerste Ronde van Frankrijk. 1992 – Nederlandse vliegtuigbouwer Fokker wordt overgenomen door het Duitse DASA. Geboren 1930 – Herman Kortekaas, peppie toch.  1969 – Jennifer Lopez, Amerikaans zangeres en actrice.

0