Berichten

kamperen op planeet Centauri

Geplaatst door:

Kamperen op planeet Centauri

 

Bonjour Campeur, Vandaag 28 Augustus

 

Astronomen hebben bewezen dat een planeet rond Proxima Centauri draait, de ster die het dichtst bij de zon staat. De exoplaneet kreeg de naam Proxima b en is slechts vier lichtjaar van ons verwijderd. De planeet kan mogelijk buitenaards leven wij dus !! herbergen. In theorie kunnen we nu reeds een sonde naar het hemellichaam sturen. Maar gezien de in 1977 gelanceerde Amerikaanse Voyager-sondes (nu pas) in de buitenste regio’s van ons zonnestelsel zijn en Proxima b zich op vier lichtjaar van ons zonnestelsel bevindt, zal de reis met de huidige technologie zeer lang duren Kon het niet laten dit met u te delen.

Vandaag is het even een overgangs dag waarbij een groot front onze kant op komt en over ons heen gaat waaien maximaal 65 km per uur dus zet wel even de lijnen strak en pas op met vuurtjes het is nog steeds droog, dit weerbeeld is er vanaf ongeveer 12.00 tot ongeveer 18.00 een beetje regen mag best vallen het is zo droog, maar het meertje met zijn microklimaat heeft altijd iets anders in petto, Mooie dag om bijvoorbeeld te fietsen, bij ons eventueel te huur of naar een brocante, museum, of mooie steden bezoeken.

28 augustus is de 240ste dag van het jaar, 1913 – Koningin Wilhelmina opent het Vredespaleis in Den Haag, 1833 – De slavernij wordt afgeschaft in het Britse rijk, zo kort geleden eigenlijk, 1963 – Martin Luther King geeft zijn beroemde I Have a Dream speech tijdens een burgerrechtendemonstratie in Washington D.C. 2015 – In Beijing wint Dafne Schippers de wereldtitel op de 200 meter sprint geweldig !

Bij de receptie hebben we erg leuk orginele kinderboeken liggen geschreven en getekend door Marie-Louise et Mark Sekrève, ook een leuk kadeau idee !! Mark heeft ons o,a geholpen met ons logo en de bordjes

Kom gerust langs bij ons woonhuis of spreek ons aan als u iets wilt aangeven u bent van harte welkom. Wilt u de douches en toilettten schoon achter laten, misschien een idee om uw kinderen te begeleiden naar het toilet , alvast hartelijke dank voor uw medewerking zo blijft het voor ons allemaal schoon. Na het zwemmen gaarne bij de buitendouche afdouchen En fijne dag gewenst

Laura et Martin

 

0